Help mij op weg

Alle veelgestelde vragen
Podcast-aflevering

Radio Danspaleis met o.a. orgeldraaier Leon van Leeuwen!

Radio Danspaleis
00:00:00 00:00:00
10 30

Luisteraars! Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Radio Danspaleis. Dit keer nemen we je mee naar de oer-gezellige Amsterdamse volksbuurt, De Jordaan. Een buurt met een muzikale historie waar je ‘u’ tegen zegt. In de kleine huiskamers stonden de wiegjes oftewel stijfselkissies van Jordanezen die opgroeiden tot de grootse volkszangers die Holland rijk is: Tante Leen, Johnny Jordaan, Willy Alberti en zijn dochter Willeke, Koos Alberts en Rene Froger om er maar een paar te noemen.

Hoe zou het zijn om te wonen in deze levendige buurt vol nostalgie? Als kind op te groeien tussen de wirwar aan straatjes en steegjes, de bruine kroegen en markten, en de prachtige grachten. De operamuziek die uit de openstaande ramen schalt en een draaiorgel op elke straathoek. In deze aflevering doen een aantal fantastische gasten een boekje open over hun leven in de Jordaan.

Dienie Meijs en Willie Schoenmaker, twee kwieke bewoonsters van een senioren wooncomplex aan de Marnixtraat, delen bruisende verhalen over het heden en het verleden en orgeldraaier Leon van Leeuwen (van G. Perlee Orgels) neemt ons mee terug in de tijd… toen er nog met elkaar op straat werd gedanst op swingende orgelmuziek.

Laat je meeslepen door de tot de verbeelding sprekende verhalen, zing mee met de echte Amsterdamse volkshits en gooi die ramen open!