Help mij op weg

Alle veelgestelde vragen
Podcast-aflevering

#1 Stem

De eeuw van de vrouw
00:00:00 00:00:00
10 30

Na een strijd van 40 jaar konden vrouwen in Nederland voor het eerst stemmen. En mede de richting van ons land bepalen. Deze strijd vond binnenskamers plaats. Een vrouw diende zich in de openbare ruimte bescheiden op te stellen. Toen ze uiteindelijk toch massaal de straat opgingen, deden de vrouwen dat zwijgend. Welke impact heeft deze geschiedenis nu nog op de rolpatronen en machtsverhoudingen in de huidige politieke en maatschappelijke arena? Hierover praten we onder meer met Devika Partiman, oprichter van Stem op een Vrouw.

Deze podcastserie bouwt voort op het boek ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw‘ van Suzanna Jansen. Wil jij kans maken op een exemplaar? We verloten drie boeken per aflevering. Ga naar www.eeuwvandevrouw.nl om mee te doen. 

De opname van deze aflevering vond plaats voordat de voorkeursstemmen voor de Provinciale verkiezingen van 15 maart 2023 binnen waren. Dankzij voorkeurstemmen zijn toen 34 extra vrouwen verkozen, waarvan 33 in plaats van een man. Lees meer op: https://stemopeenvrouw.com/

Podcasttip: Beluister ook de podcastserie ‘Sophie & Coco naar het einde van de Loonkloof’ via: https://link.chtbl.com/loonkloof

De eeuw van de vrouw is een podcastproductie van VBK AudioLab, Ambo Anthos Uitgevers en Audiohuis. Redactie: Suzanna Jansen en Rachel van de Pol. Regie en montage: Lieve Sonderen en Suzan Terol. Projectmanagement: Pauline Reinders. Mixage en mastering Gijs Friesen. Muziek: BMG Production Music.