Help mij op weg

Alle veelgestelde vragen
Podcast-aflevering

#2 Verplicht ontslag

De eeuw van de vrouw
00:00:00 00:00:00
10 30

Begin 20e eeuw geleden drongen vrouwen door tot het kantoor. In dat mannenbolwerk waren hun lenige vingers handig voor de typemachine. Ze waren ook goedkoop. Maar in tijden van werkloosheid werd hun broodwinning ze telkens ontnomen: door de overheid, bedrijven en zelfs vakbonden. Als ze trouwden werden ze hoe dan ook verplicht ontslagen.

Hoe is de situatie voor vrouwen nu, in 2023? Hierover praten we onder meer met Sophie van Gool, econome en auteur van het boek ‘Waarom vrouwen minder verdienen’.

📚 Deze podcastserie bouwt voort op het boek ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw‘ van Suzanna Jansen. Wil jij kans maken op een exemplaar? We verloten drie boeken per aflevering. Ga naar www.eeuwvandevrouw.nl om mee te doen. 

Podcasttip: Beluister ook ‘Sophie & Coco naar het einde van de loonkloof‘ op je favoriete podcast-app: https://link.chtbl.com/loonkloof

De eeuw van de vrouw is een podcastproductie van VBK AudioLab, Ambo Anthos Uitgevers en Audiohuis. Redactie: Suzanna Jansen en Rachel van de Pol. Regie en montage: Lieve Sonderen en Suzan Terol. Projectmanagement: Pauline Reinders. Mixage en mastering Gijs Friesen. Muziek: BMG Production Music