Help mij op weg

Alle veelgestelde vragen
Podcast-aflevering

#1 Opgroeien met God

Van God Los
00:00:00 00:00:00
10 30

Hoe is het om op te groeien met God? Als iedereen om je heen, alle activiteiten, alle gesprekken, alles verweven is met het geloof. Als de regels in jouw wereld gedicteerd worden door een onzichtbare macht. Hoe voelt dat voor een kind?

Lale Gül en Ronit Palache trappen in deze eerste aflevering de podcastserie Van God Los af met een gesprek over hun achtergronden. Lale, bekend van de bestseller Ik ga leven, vanuit de Islam, en Ronit vanuit het Jodendom. Daarna leren we Ayda, Micha, Mathilde, Rayan, Daniella en Fieke kennen. Via hun verhalen over het geloof horen we hoe bepaalde overtuigingen grip hadden op hun jonge levens. Van angst voor de hel voor het slapengaan – want wat als je in de nacht zou overlijden? Tot stiekem een broodje ham eten op school, of stiekem Harry Potter lezen. Maar ook zijn er feesten, tradities, familie… en heel veel strenge regels in een gemeenschap die je heel goed in de gaten houdt.

vangodlosdepodcast.nl

Van God Los is een productie van VBK AudioLab, Audiohuis en Kosmos Uitgevers in samenwerking met Lale Gül en Ronit Palache. De redactie, regie en montage waren in handen van Maaike Baan. Sound design door Gijs Friesen.

Voor persaanvragen: promotie@kosmosuitgevers.nl