Help mij op weg

Alle veelgestelde vragen
Podcast-aflevering

#1 De hypotheses

De Verdwenen SS'er
00:00:00 00:00:00
10 30

Walter Heinrich is voor menigeen een totale onbekende. Toch is deze SS’er en kampcommandant van Kamp Amersfoort een notoire oorlogsmisdadiger met een zeer bedenkelijke staat van dienst. Wat weten we over hem? Met wie hebben we te maken? Maar belangrijker: wat zou er toch gebeurd kunnen zijn met hem?

In deze eerste aflevering stellen we hypotheses om erachter te komen wat zijn mogelijke voetsporen zijn. Floris van Dijk, hoofd onderzoek bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort heeft al veel over Heinrich gevonden. Daarom lukt het ons om globaal het levensverhaal van Heinrich te schetsen. En we duiken het Nationaal Archief in om nog meer informatie te vinden over hem. Ondertussen vertellen we aan de hand van oude overleveringen wat voor een plek Kamp Amersfoort geweest moet zijn. Een vreselijke plek, zoveel is duidelijk.

Deze (voorlopig) zesdelige podcast wordt geproduceerd door iO voor Nationaal Monument Kamp Amersfoort. Wil je meer weten over Kamp Amersfoort of Walter Heinrich? Bezoek dan het nieuwe ondergrondse museum over het voormalige concentratiekamp.

De mixage en eindedit is gedaan door Frederik Middelhoff van Podcastguru.

De muziek is gecomponeerd door Bouke Hennipman.