Help mij op weg

Alle veelgestelde vragen
Podcast-aflevering

Claes Iversen - mode-ontwerper

Jonge Jaren
00:00:00 00:00:00
10 30

Claes Iversen is een icoon in de Nederlandse modewereld. Koningin Maxima belt hem als zij een nieuwe jurk nodig heeft, Chantal Janzen stal tijdens het Eurovisie Songfestival de show met zijn creaties en zijn modulaire bruidscollectie is alom geroemd.

De ontwerper is geboren en getogen in Denemarken. Hij kwam na zijn middelbare school voor een logeerpartij naar Nederland en is nooit meer weggegaan. Zijn oma zette hem op het spoor van de mode, haar naaimachine staat nu nog in het atelier waar we elkaar spreken. Claes durfde die interesse voor mode niet meteen na te jagen. Had eerst een administratieve baan. Maar toen overtuigde zijn toenmalige partner hem ervan de Kunstacademie te proberen.

De rest is geschiedenis, zeg je dan, maar Claes komt over als een bescheiden man. Hij houdt ook niet van opscheppen. Dat lijkt een lastige eigenschap in de toch wel schreeuwerige modewereld. Hoe klom hij dan toch op? 

Het antwoord: je moet je werk slim voor zichzelf laten spreken. Claes vertelt hoe hij dat bijvoorbeeld al deed als stagiair bij Viktor & Rolf. Dat maakt dit een heel leerzaam gesprek voor jonge makers. 

👉 Bekijk de shownotes en lees het interview hier terug