Help mij op weg

Alle veelgestelde vragen
Podcast-aflevering

Ilja Leonard Pfeijffer – auteur

Jonge Jaren
00:00:00 00:00:00
10 30


In de Italiaanse havenstad Genua spreken we schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Hij is auteur van het Boekenweekgeschenk 2022 en bekend van zijn romans La Superba en Grand Hotel Europa.

In 2008 verhuisde Ilja naar Genua, waar hij een paar jaar later de liefde van zijn leven vond; de Italiaanse Stella. In de autobiografische roman Brieven uit Genua beschrijft hij die ontmoeting. Maar hij vertelt ook van alles over zijn jonge jaren.

Bijvoorbeeld over het fictieve land Mocanië, wat hij tussen zijn achtste en achttiende uitdacht, en zelfs een eigen taal voor ontwikkelde. 

Dat grenzeloze talent voor fantasie – daar wil Ernst-Jan hem naar vragen. En de ontzettende gedrevenheid die hij al vroeg liet zien. Ernst-Jan dacht dat de kern daarvoor in zelfvertrouwen lag, maar in dit gesprek vertelt Ilja dat hij in het dagelijks leven van onzekerheden aan elkaar hangt.

We namen het op in de lente van 2022. In Ilja’s schitterende appartement in een Palazzo tegenover de kathedraal van Genua. We zitten aan een antieke tafel onder prachtige fresco’s.  

👉 Bekijk hoe het appartement van Ilja eruit ziet en lees het interview terug op jongejaren.nl

💌 Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Jonge Jaren en ontvang iedere week een seintje met de nieuwe aflevering