Help mij op weg

Alle veelgestelde vragen
Podcast-aflevering

Matthijs van Nieuwkerk - presentator

Jonge Jaren
00:00:00 00:00:00
10 30

Rondom Matthijs van Nieuwkerk hangt een mythe over dat hij een golden boy zou zijn, een zondagskind, voor wie het geluk en het succes is aan komen waaien. Aan dat beeld heeft hij zelf eigenhandig meegewerkt door zich altijd heel bescheiden op te stellen.

Maar geluk is een saai verhaal, zoals de presentator zelf graag zegt, dus Ernst-Jan vraagt hem om eens eerlijk te zijn over zijn carrière.

Matthijs zelf behoeft weinig introductie. Hij was de anchor van De Wereld Draait Door, nu van Matthijs Gaat Door. Daarvoor was hij schrijvend journalist, en al op zijn 35ste werd hij hoofdredacteur van het Parool. Hoe kreeg hij dat zo snel voor elkaar?

Wat volgt is een verhaal over nachtenlang werken aan een stuk, de drift om onderscheidend te zijn, de durf om jezelf omhoog te praten en de ambitie hebben om overal de boel te verbeteren. 

Fun fact: Matthijs heeft de kiem gelegd voor dit interviewprogramma. In 2009 interviewde Ernst-Jan hem voor zijn studentenblog. Ernst-Jan vroeg Matthijs welke tips hij had voor aanstormende journalisten. Aan zijn adviezen heeft Ernst-Jan zoveel gehad, dat hij dacht: ‘hier zit een format in!’ Zo is het idee voor Jonge Jaren geboren.

👉 Bekijk de shownotes en lees het interview hier terug